Vähän tulee päivitykset myöhässä, saimme nyt vasta netin toimintaan täällä uudessa paikassa. Luovutimme siis edellisen asuntomme avaimet jo heinäkuun lopussa ja sitten asuimme anopin kiusana jonkin aikaa ja elokuun lopussa siirryttiin sitten koirien ja pojan kanssa vihdoinkin maalle. Elokuun aikana kävimme Tatsin kanssa kuitenkin kahdessa näyttelyssä ja juurikaan paremmin ei olisi voinut mennä!

1974138.jpg
Tatsi elokuussa 2008

Ensin olimme elokuun alussa Sawo-Showssa Kuopiossa. Olin ilmoittanut Tatsin sinne kahdelle päivälle, perjantaille ja sunnuntaille, mutta muuttohässäkän takia ehdimme sinne vasta sunnuntaiksi. Veteraani-Hardy joutui jättämään kisat kahdelta päivältä väliin, Tatsilla jäi onneksi vain perjantai. Sunnuntaina taisi olla 14 parsonia, joista 10 narttua. Aussituomari, muistaakseni, sijoitti Tatsin paras narttu -kisassa kakkoseksi, mutta koska roppinakin palkittu voittajanarttu oli jo valio, sertti tuli meille! Onnittelut vielä voittajalle!

Elokuun lopulla, juuri ennen maalle lähtöä, kävimme vielä molempien kanssa Terri-Eri -näyttelyssä Tuomarinkartanolla. 77 parsonia oli ilmoitettu brittituomarille, älkää kysykö nimeä, kaikki paperit ovat muuton jälkeen vielä kadoksissa... :) Xena oli pikkupentujen neljäs, neljästä ;). Esiintyi kuitenkin hyvin ja muutenkin käyttäytyi koko päivän hienosti, eli olin tyytyväinen.

Tuomari oli tiukalla tuulella ja arvosanoja tuli laidasta laitaan, eri tuntui olevan tiukassa, ensimmäiset erit narttujen puolella jaettiin vasta avoimessa luokassa, ja yhteensä 36 nartusta taisi erin saada 6 tai 8 tai jotain sinne päin. (En nyt hirveän tarkkaan laskenut siinä kehässä seistessä...) Tatsi voitti avoimen luokan, toisena oli meidän "aitanaapuri", jonka ystävällinen isäntä vahti ettei Kane karkaa Xenan kanssa ja päästä sitä irti kesken paras narttu-luokan, kiitos siitä!, ja kolmanneksi erin kanssa sijoittui Bessie, jonka lapset ovat serkuksia Xenan kanssa.

Tuomari sijoitti hassusti sanomalla vain kiitos, ja ihmettelin siinä hetken, että käteltiinkö meidät ulos vai voitettiinko :). Paras narttu -luokassa tuomarilla oli onneksi ruusuke mistä pystyi päättelemään, että Tatsi valittiin parhaaksi nartuksi :), samalla Tatsi sai sertin ja valmistui valioksi. Ei huonosti, kun ajattelee, että koiralla taitaa olla 7 näyttelykäyntiä, joista 3 EH:lla ja lopuista kerran vara-sert ja muista sertit.

Lopulta Tatsi oli VSP, Amoksen ollessa roppi. Onnittelut vielä kaikille sijoittuneille, vaikka myöhässä tuleekin :)